En kort nyhedsoversigt, med nyheder fra forskellige kilder. Nyhederne er ikke traditionelt organiseret, men det er fordi de primært bruges i min ugentlige radioudsendelse på VibeFM.
Organiseringen sker i stedet ved brug af tags, og det er derfor ikke utænkeligt at du vil støde på tags der ikke umiddelbart giver mening.
Det betyder også, at jeg ikke nødvendigvis bruger meget energi på det seneste terrorangreb, eller hvad andre medier nu lige måtte vælge at prioritere højt.
Jeg har dog valgt alligevel at gøre min nyhedssamling tilgængelig, i håbet om, at andre også kan få fornøjelse af dem." itemprop="description"/>

Paludan: Radikal provokatør, eller politisk provo-kunst?

- Debatoplæg fra redaktionen af

Hvad taler for:

Paludan har været medlem af Radikal Ungdom, hvis hovedbestyrelse han sad i i 2003, og Radikale Venstre.

Jeg har ikke fundet noget om, hvornår og hvorfor han "forlod" Radikale Venstre.


Efter en syngende vælgerlussing ved valget i 2015 står Radikale Venstre til at få et flot valg ved det kommende folketingsvalg. ...

En stor del af årsagen til de radikales fremgang skal ifølge valgforsker Robert Klemmensen findes i partiets direkte politiske modstandere på højrefløjen, der har markeret sig i det politiske landskab.
- I politik kan det godt betale sig at have gode fjender. Det kan godt betale sig at have folk, man er uenige med, for så kommer man til at snakke rigtig meget om det, man er rigtig god til, siger valgforsker Robert Klemmensen på Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets politiske kommentator, Henrik Qvortrup, erklærer sig fuldstændig enig i valgforskerens analyse.
- Det er som sendt fra himlen at have noget at spejle sig op imod, lyder det fra Henrik Qvortrup.

Vupti, Radikale Venstre har brug for en fjende. Og så kommer Rasmus Paludan på banen, som den frelsende engel. En udlændingepolitik der minder mere om hvordan de Radikale plejer at opfatte højrefløjen, end hvordan højrefløjens udlændingepolitik rent faktuelt har været de seneste mange årtier. Det var dog belejligt!


I 2008 meldte Rasmus Paludan en 21-årig mand til politiet efter straffelovens § 266 b, for at have udtalt sig krænkende om homoseksuelle i en Facebook-gruppe. Manden skrev ifølge Urban: "hitle(r) han skulle ha haft lov til at slå alle bøsser ihjel så havde vi aldrig haft det her problem i dag...". Paludan kommenterede anmeldelsen og udtalelsen med: "Jeg synes ikke, at nogen gruppe fortjener at få at vide, at de skulle have været udslettet. Og at han nævnte Hitler og drab i samme sætning var mere, end jeg kunne klare".

Og alligevel er det dér han nu selv foregiver at stå politisk.


Partilederen for Stram Kurs, Rasmus Paludan, lader sig stadig beskikke som forsvarsadvokat for asylansøgere og frihedsberøvede udlændinge på trods af sine udmeldinger om at ville fratage udlændinge deres rettigheder, fjerne selve muligheden for at søge asyl i Danmark og udvise enhver ikke-vestlig person, der ikke er dansk statsborger.

Centrale kilder fortæller til Politiken, at Rasmus Paludan stadig er engageret i mindst én verserende sag, hvor han er advokat for en person i Udlændingecenter Ellebæk, der er frihedsberøvet efter udlændingeloven. Retten i Hillerød oplyser desuden til Politiken, at Paludan som forsvarsadvokat har været beskikket i sager om frihedsberøvelse af udlændinge hvert år i perioden 2014-2018.

Som advokat har Rasmus Paludan skrevet under på, at han aktivt vil varetage sine klienters interesser. Med andre ord arbejde aktivt for, at disse klienter får lovligt ophold i Danmark. Og det er lige præcis, hvad han gør, meddeler Rasmus Paludan i et skriftligt svar til Politiken.

Er det ikke lidt mærkværdigt, at en mand med en så kompromisløs "retfærdighedssans" og holdning til udlændinge, alligevel fortsætter med at kæmpe for deres ret til at blive i danmark?


Efter flere dages valgkamp, kan Stram Kurs nu offentliggøre partiets spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Det bliver den nordjyske fængselsbetjent Carsten Normann Munk, der skal repræsentere partiet i Syd- og Sønderjylland. Det bekræfter Carsten Normann Munk over for JydskeVestkysten.

Carsten Normann Munk har den forgangne uge gjort sig bemærket i flere medier. Han er nemlig gift med en filippinsk kvinde, som ifølge Stram Kurs' partiprogram slet ikke burde bo i Danmark.

Wupti, så ændrede Paludan holdning fra:

"Fremmede fra ikke-vestlige lande skal ikke have ophold i Danmark, men er velkommen til at opholde sig i det fremmede ophavsland sammen med dansk ægtefælle." og til:

Adspurgt af B.T. siger Rasmus Paludan, at det ikke er partiets politik at smide Carsten Normann Munks hustru ud af Danmark.
»Det tror jeg bestemt ikke. Filippinere og vietnamesere vil næsten altid være egnede til at blive i Danmark. De elsker vores land, bidrager til samfundet og opfører sig ordentligt,« siger Rasmus Paludan.


I 2017 blev Paludan to gange idømt bøder af Advokatnævnet for at have tilsidesat god advokatskik. Årsagen var, at han i forbindelse med flere sager havde kaldt navngivne politifolk og anklagere for korrupte, mulige kriminelle og amatører på højt niveau. Paludans kritik af politiet og af juristerne ansat ved politiet går dog langt tilbage. I 2007 beskrev han i et indlæg i Jyllands-Postens Debat.Kbh hvordan han selv havde oplevet adskillige episoder fra 2005 til 2007 med betjente, som han fandt handlede på en yderst forkert og kritisabel vis.

Det viser, at fra dengang han var Radikal, og frem til i dag, har han ikke ændret sig.


Paludan har været forbi følgende partier, efter hans arrangement i Radikale Venstre: Venstre, Nye Borgerlige (som han med sikkerhed blev tvunget til at forlade, fordi han var for ydderligtgående), og Dansk Samling. Han har tilsyneladende været uønsket alle steder, lige fra det moderate Venstre, til nationalsocialistiske Dansk Samling.


Selvom partiets sigte fra starten af i 2017 var at kunne stille op til Folketinget, havde de i juli 2018 endnu kun nået at indsamle 142 vælgererklæringer.

28. april 2019 indleverede partiet 21.612 vælgererklæringer til Økonomi- og Indenrigsministeriet med henblik på at kunne blive godkendt som opstillingsberettiget til det næste folketingsvalg.

Nu er der naturligvis forskel på kommunal- og landspolitik, men det er værd at bemærke, at Stram Kors var opstillede i to regioner, og fik 0,1% af stemmerne. Partiet var også opstillede i seks kommuner, og fik 0,2% af stemmerne, i de to af dem, hvor de havde deres bedste valg. De fik sammenlagt 1120 stemmer ved de to valg. Med den slags tal, er der meget langt op til spærregrænsen i et folketingsvalg. Faktisk er der meget langt op til de 21.612 vælgererklæringer de har fået, så hvor mange af dem der er alvorligt ment, vil jo vise sig...


Hvad taler imod:

Han stillede i 2009 op til Europa-Parlamentet for JuniBevægelsen, men ingen fra bevægelsen blev valgt.

Det taler imod at han skulle være Radikal provokatør, da Radikale Venstre er stærke tilhængere af EU. Dog tages der det forbehold, at jeg ikke har set på, hvordan han håndterede sin tilstedeværelse i Junibevægelsen...


I 2017 var Paludan udpeget til at forsvare en 42-årig nordjysk mand, der som den første i 46 år stod anklaget for blasfemi, efter at han havde brændt en koran i sin have og offentliggjort en video af afbrændingen på Facebook. Sagen blev dog aflyst, da Folketinget i juni 2017 vedtog at afskaffe blasfemiparagraffen.

Nu er der naturligvis ingen der ved, hvor godt/skidt han ville have forsvaret manden, hvis sagen var blevet gennemført, så lad tvivlen komme den "anklagede" til gode...


Politisk provo-kunst:

Den 13. februar 2016 tog Paludan en pistolattrap med til et møde i Lars Vilks Komiteen på Christiansborg og bad om at kunne lægge attrappen i garderoben. Han fortalte senere i Radio24Syv, at det var en del af kunstværket Legetøj på Christiansborg, som skulle illustrere, at politiet reagerer dårligt på reelle terrortrusler,...

Han oplyste, at han havde opført et tilsvarende kunstværk med navnet De Riges Skræk i Appelsin i Orange County i Californien.

Det har været farligt at være Rasmus Paludan, lige siden hans ven kunstneren Uwe Max Jensen mødte ham første gang ved et møde med Lars Vilks Komiteen i 2016.

Her mødte Rasmus Paludan op til det sikrede møde på Christiansborg i et uniformslignende jakkesæt med en attrappistol for at beskytte sig selv.

»Det var en rimelig underlig situation, men jeg fik lyst til at finde ud af, hvad der gemte sig bag den person,« fortæller Uwe Max Jensen.

Jeg har ikke fundet ud af hvem der stod bag de to "kunstværker", men de viser at det bestemt ikke er fremmed for ham, at være en del af politisk provo-kunst.

Uwe Max Jensen er en dansk performancekunstner og debattør. Han har gjort sig bemærket ved flere provokerende optrin, hvor han har tisset eller skidt på forskellige genstande. Flere af hans optrædender er blevet betragtet som hærværk, og han er flere gange straffet.

Uwe Max Jensen vil stille til Folketinget for partiet Stram Kurs i Nordjylland.


Spørgsmålet står derfor stadig...

Er Rasmus Paludan en provokatør opfundet af Radikale Venstre, for at skaffe dem selv et bedre valg, ved at sabotere udlændingedebatten, så alle der taler imod fri indvandring, fremstår som en flok rabiate højreekstremister. Hvis det er tilfældet, så er det lykkedes til overmål. Skulle Stram Kurs ende med at blive valgt ind, så vil de derfor aldrig komme til at stemme for én eneste stramning. De vil så sikkert undskylde sig med, at det er fordi at det slet ikke er stramt nok, i stedet for at bekende politisk kulør.

Han kan også være et stykke politisk provo-kunst udtænkt af hans ven Uwe Max Jensen, hvor de tager pis på hele det politiske landskab, og hele befolkningen. Resultatet vil dog i sidste ende blive det samme, som hvis han er en Radikal provokatør.

Der er dog også den sidste mulighed; at han er ægte. Det synes dog ikke at være synderligt sandsynligt.


Kilder:
Rasmus Paludan
Stram Kurs
Rasmus Paludan: 'Jeg kan også selv mærke, hvordan jorden brænder under mig'
Uwe Max Jensen
Forsker: Paludan sikrer stemmer til modstander
Stram Kurs har fundet sydjysk spidskandidat: Partiet ville have hans kone ud af Danmark
Paludan ændrer kurs: Spidskandidats filippinske hustru kan blive